a
  • Haberyum
  • Siyaset
  • Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın adaylık sorusuna yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın adaylık sorusuna yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında CHP lideri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru yöneltirken, en dikkat çekici olanı hiç kuşku yok ki “Yüreği yetip 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?” sorusuydu. Erdoğan’ın tüm sorularına akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yanıt veren Kılıçdaroğlu bu soruyu ise “Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayalım. Var mı sende o yürek Erdoğan!” ifadesiyle cevapladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin dünkü grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru yönelterek, “Buradan ben Kılıçdaroğlu’na ve milletime sesleniyorum, birkaç soru sormak istiyorum. Kesin, kati, net cevap vermesini bekliyorum. Bu delikanlılığı yaparsa kendisini siyaseten ve tıbben mazur görmekten vazgeçip muhatap almaya başlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’DAN KILIÇDAROĞLU’NA ADAYLIK SORUSU

Erdoğan’ın Kılıçdaroğlu’na yönelttiği 10 sorudan en dikkat çekici olanı hiç kuşku yok ki adaylık ilgili olan, “Yüreği yetip 2023’te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?” sorusuydu.

CHP LİDERİ 10 SORUYA TEK TEK YANIT VERDİ

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 sorusuna da tek tek yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, ne yanıt vereceği merakla beklenen adaylık sorusunu da es geçmedi.

“VAR MI SENDE O YÜREK ERDOĞAN?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayalım. Var mı sende o yürek Erdoğan?” ifadesini kullandı.

KILIÇDAROĞLU, DİĞER SORULARA YANIT VERDİ?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yöneltilen diğer sorulara ise şu yanıtları verdi:

1- PKK’dan YPG’ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını, DHKP-C’den TİKKO’ya, FETÖ’den DEAŞ’a tüm terör örgütlerinin siyasi uzantılarını, medya destekçileri, yurt dışındaki bağlantılarını lanetliyor mu lanetlemiyor mu?

Cevap: Hepsine lanet olsun. Onlarla gizli ilişkiler kuranlara, selefi örgütlerle petrol kaçakçılığına girişenlere, oy uğruna televizyonlarda onların mesajlarını okutanlara da lanet olsun.

2- Türkiye‘nin PKK-YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatları destekliyor mu, desteklemiyor mu?

Cevap: Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınır ötesi operasyon yapar, yapmalıdır. Doğru olanı destekleriz, yanlış olanı ise desteklemeyiz. Siyasal saikler uğruna askerimizi operasyona gönderenlere ve operasyon gibi gösterip ülkemize yabancı asker postallarını sokanlara olumlu bakmadık, bakmayacağız.

3- İsveç ve Finlandiya’ya karşı kendi devletinin izlediği politikanın yanında mı, değil mi?

Cevap: NATO Türkiye’ye gereklidir, NATO’dan çıkmayacağız. Finlandiya ve İsveç’ten talep edilenler de doğrudur. Ancak biz biliriz ki, diplomasi kapalı kapılar ardında yapılır. Sonuçlar masada alınır. Ciddi devletler böyle yapar. Senin bu yaptığın ise ancak kabile devletlerinde olur. Üç-beş oy almak için ülkenin itibarını yok sayarak, ucuz bir iç reklam malzemesine, dış ilişkileri kurban ediyorsun.

4- Akdeniz ve Ege’de, sınır hattında kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarında Türkiye’nin yanında mı, değil mi?

Cevap: Duruşumuz çok nettir. Akdeniz ve Ege’de baskıyı artırmamız şarttır. Gemi çıkardım geri çektim, “Biden beni keşke arasa” diyerek olmaz bu işler. Yüreğin varsa, işgal edilen, silahlanan adalar konusunda adım at. Destekleyeceğiz.

5- Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşın sürdürdüğümüz mücadeleye ilkesel düzeyde destek veriyor mu?

Cevap: Bu uydurmalara kimse inanmıyor. Batı’da enflasyon ortalama yüzde 7, savaş halindeki Rusya’da yüzde 17,8, Ukrayna’da yüzde 16,4 iken, bizim ülkemizde senden dolayı bu oran yüzde 157’dir. Yalanların da bir yere kadar, halkımızın zekasına hakaret etmeyi bırak.

6- Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp, siyaseti ülkenin ve milletin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı?

Cevap: Paravan vakıflar, 5’li çeteler, paramiliter yapılar milletimizin çıkarı değildir. Onlar olsa olsa senin ailenin ve kurduğun rejiminin çıkarınadır. Aparatlarının hepsinin canına okuyacağız.

7- Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine, kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?

Cevap: Doğruları söylemiyorsun. Ya ispat et ya da özür dile.

8- Bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri sembolleri birikimleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?

Cevap: Popülist söylemleri geçelim. Sen paravancısın. “Asil evlat” falan… Sana bu laflar büyük gelir. Büyük lokma ye ama bu büyük lafları bırak Erdoğan. Senin ağzına yakışmıyor bunlar.

9- Partisi içinde her türden terör destekçisini, tacizciyi, tecavüzcüyü, hırsızı tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

Cevap: Her türlü karanlık çevrelerle anılan senin için, iddialı bir soru olmuş bu. Bizde suç sümen altı edilmez, suçlu kollanmaz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 10 soru!